Мъж на 56 години преби до смърт 70-годишната си половинка, бил афектиран

Извършителят е направил пълни самопризнания, задържан е за 72 часа

14.11.2022 | 17:45 Редактор: Петя Кръстева

Жестоко убийство разтърси шуменското село Черноглавци. 70-годишна жена е открита пребита до смърт. Задържан е 56-годишен мъж, с когото живеела на семейни начала. 

Близки на 70-годишната жена подават сигнал на телефон 112, че не са я виждали от няколко дни, а когато успяват да я открият, тя е в безпомощно състояние. На място са изпратени екипи на "Бърза помощ" и полицията, които откриват тялото ѝ с множество следи от насилие по него. 

"Като главен заподозрян се оформя мъжът, с когото тя е живеела на семейни начала. Лицето заподозрян беше установено, че се намира на територията на София. Веднага е направен контакт със Столичната дирекция и същият беше установен и конвоиран до РУ-Шумен. Вчера продължи работата с него и мисля, че са намерени достатъчно доказателства за неговата съпричастност", коментира директорът на ОДМВР-Шумен старши комисар Георги Гендов.

Извършителят вече е открит и е направил пълни самопризнания пред разследващите. От 3 години той и жертвата живеели на семейни начала. Във фаталния ден на убийството – 8 ноември, след употреба на алкохол той пребил фатално жената. Направил пълни самопризнания, като обяснил, че бил в състояние на афект. 

"Взета му е мярка за неотклонение за 72 часа. Извършени са всички необходими следствени действия. Разпитани са свидетели, назначени са съответните експертизи", поясни окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов.

Задържаният за тежкото престъпление е познат на полицията. През 2000 г. е осъждан за опит за убийство, за което е изтърпял ефективно наказание. Ако бъде признат за виновен, го грозят от 15 до 20 лишаване от свобода, доживотен затвор или такъв без право на замяна. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.